Over Pook

De Vereniging POOK is op 12 april 1984 opgericht en is samengesteld uit leden, medewerkers en bestuur.

POOK is ooit opgezet vanuit de gezondheidszorg,  om mensen die tijdelijk of blijvend buiten het arbeidsproces staan een zinvolle invulling van hun tijd te geven, mensen die financieel aan/onder de armoedegrens zitten, toch goederen te kunnen laten kopen; medewerkers een kader te bieden waarbinnen onderlinge relaties worden gelegd en onderhouden; mensen milieu- bewuster met spullen te laten omgaan om zó hun steentje bij te dragen aan een gezondere leefwereld.

De Kringloopwinkel
De winkel is na aanvankelijke steun van de inwoners van Swifterbant en derden financieel onafhankelijk, en blijkt duidelijk in een behoefte te voorzien. De kringloopwinkel is gedurende de openingstijden voor iedereen toegankelijk en biedt geschikte gebruikte materialen aan tegen geringe vergoeding:  men kan er voordelig inkopen of wat rondsnuffelen

Het milieu
De aandacht voor het milieu neemt tegenwoordig een belangrijke plaats in. Het is voor nu en in de toekomst belangrijk materialen voor hergebruik te bestemmen. De kringloopwinkel van POOK vormt hierin een voorname schakel.

De aandacht voor het milieu, ook dat is POOK

POOK heeft Tweemaal de “Gezonde Flevostedenprijs” gekregen.
Na enkele jaren pionieren in, inderdaad, twee pioniersbarakken, bleek al dat POOK mogelijk een “blijvertje” zou zijn. Het project werd aangediend om in aanmerking te komen voor de “Gezonde Flevostedenprijs”, een jaarlijkse wisselprijs van de provincie voor particuliere initiatieven op het gebied van gezondheid en welzijn. In 1991 kreeg POOK de eerste prijs uit 22 ingediende projecten. Na tien jaar werden over de gehele periode alle projecten geëvalueerd: Pook kreeg opnieuw de wisseltrofee en mocht de Kiekendief behouden.

Wat POOK te bieden heeft!

  • Zinvol bezig zijn met hergebruik van goederen;
  • Samenwerken met anderen; sociale contacten;
  • Snuffelen naar leuke en betaalbare goederen;
  • En nog heel veel meer…

 

Winkelen bij POOK

Bij POOK vind je een breed assortiment van mooie tweedehands spullen voor een zeer betaalbare prijs. Kom je langs in Swifterbant?

De Winkel

Aanmelden goederen

Wil je iets weggeven aan POOK? Breng je spullen bij ons langs. We halen grote tweedehands spullen gratis bij je op!

Aanmelden goederen